ENFRNL
  Niet aangemeld
FAQOver Totem Aanmelden
Nieuws20.4.2018/!\ Opgelet /!\ Wijziging van ramen en deuren in de bibliotheek19.3.2018TOTEM seminaries22.2.2018Lancering TOTEM> Meer nieuwsDocumentatieMilieuprofiel van gebouwelementen (update 2017)ENAnnex: Monetisation of the MMG method [update 2017]ENFlyer TOTEMFRNLFAQ Totem NLFRPersbericht - lancering TOTEMFRNLTOTEM seminaries programmaFRNL> Alle downloads

Welkom op de site van TOTEM

Om de Belgische bouwsector te ondersteunen bij het objectiveren en verminderen van de milieu-impact van gebouwen, hebben de drie gewesten de tool TOTEM [Tool to Optimise the Total Environmental impact of Materials] ontwikkeld. De partners in het project zijn de OVAM, Leefmilieu Brussel en de Service Public de Wallonie.

[CREATE] om de creativiteit van ontwerpers te stimuleren en projecten te realiseren die voldoen aan de eisen van morgen op het vlak van milieu.
[EVALUATE] om de milieu-impact van gebouwelementen of gebouwen te evalueren op basis van een wetenschappelijke methode, aangepast aan de eigenheid van de Belgische bouwmarkt.
[INNOVATE] om innovatie te stimuleren en ecodesign in bouwsystemen aan te moedigen.

In samenwerking met universiteiten en studiebureaus, werd vijf jaar hard gewerkt aan de realisatie van deze uitgebreide wetenschappelijke methodologie, op maat van de Belgische bouwsector.

Centrale waarden van TOTEM zijn objectiviteit en transparantie. Hierdoor zijn actoren uit de Belgische bouwsector (architecten, studiebureaus, aannemers, ontwikkelaars, publieke overheden, …) in staat om de milieu-impact van gebouwen te identificeren en te beperken van bij het begin van de ontwerpfase.

De inschrijving voor de 3 TOTEM seminaries is open. 

Dinsdag 17 april om 13u30 : Gent (VERLOPEN)
Donderdag 26 april om 13h30 : Namur (Jambes) (VOLZET)
Donderdag 3 mei om 13h30 : Bruxelles (Tour&Taxi) inschrijven

TOTEM seminaries programma hier.

 

Version française

English version

TOP
© 2018 totemCreate | Evaluate | Innovate
Versie 1.1.1 Build 170fc3c 2018-04-26 09:25:36