ENFRNL
Niet aangemeld
FAQOver TotemHelpAanmelden
Nieuws21.06.2022Opleidingen TOTEM 202224.06.2022TOTEM update 24 juni 2022 22.01.2021TOTEM premie in BHG sinds 1/1/2021!10.07.2020Aanvullen gebruikersprofiel04.02.2020TOTEM erkend voor BREEAM-certificering> Meer nieuwsDocumentatieMethod - Environmental profile of buildingsENPEF weighting methodENMethode - Levensduren in TOTEMNLFRMethod - Maintenance scenarios TOTEMENMethode - Integratie van EPD's in TOTEMNLENFRFAQ - 'Frequently Asked Questions' voor het gebruik van TOTEM-ToolNLFRUpdate - details of the latest TOTEM update ENOpleiding - Introductie TOTEMNLFRImport - Excel templateEN> Alle downloads
Tutotem
Inleiding tot de TOTEM-tool

TOTEM-tool methodologie

Praktische voorstelling van de TOTEM-tool

TOTEM voorschrijven in overheidsopdrachten: 5_strategieën van de gids

TOTEM voorschrijven in overheidsopdrachten : 3_tien overwegingen van de gids

TOTEM voorschrijven in overheidsopdrachten: 2_context van de gids

> Alle instructievideo’s

Welkom op de site van TOTEM

Om de Belgische bouwsector te ondersteunen bij het objectiveren en verminderen van de milieu-impact van gebouwen, hebben de drie gewesten de tool TOTEM [Tool to Optimise the Total Environmental impact of Materials] ontwikkeld. De partners in het project zijn de OVAM, Leefmilieu Brussel en de Service Public de Wallonie.

[CREATE] om de creativiteit van ontwerpers te stimuleren en projecten te realiseren die voldoen aan de eisen van morgen op het vlak van milieu.
[EVALUATE] om de milieu-impact van gebouwelementen of gebouwen te evalueren op basis van een wetenschappelijke methode, aangepast aan de eigenheid van de Belgische bouwmarkt.
[INNOVATE] om innovatie te stimuleren en ecodesign in bouwsystemen aan te moedigen.

In samenwerking met universiteiten en studiebureaus, werd vijf jaar hard gewerkt aan de realisatie van deze uitgebreide wetenschappelijke methodologie, op maat van de Belgische bouwsector.

Centrale waarden van TOTEM zijn objectiviteit en transparantie. Hierdoor zijn actoren uit de Belgische bouwsector (architecten, studiebureaus, aannemers, ontwikkelaars, publieke overheden, …) in staat om de milieu-impact van gebouwen te identificeren en te beperken van bij het begin van de ontwerpfase.

Voor verdere vragen of verzoeken, kan u ons hier contacteren.

TOP
© 2018 totemCreate | Evaluate | Innovate
Versie 2.4.5 Build 2cfa2a0 2022-06-22 10:19:58 Engine versie 14 - 20220622 Data versie 193