ENFRNL
Niet aangemeld
FAQOver TotemHelpAanmelden
Nieuws28.9.2021TOTEM tool offline 06/10/20219.7.2021TOTEM update 9 juli 2021  25.6.2021Nieuwe TOTEM opleidingen gepland in 202115.6.2021TOTEM Stakeholders Committees 19.2.2021TOTEM update 19 februari 2021 > Meer nieuwsDocumentatieMethod - Environmental profile of building elementsENMethod - Monetisation of the MMG methodENMethode - Levensduren in TOTEMNLFRMethod - Maintenance scenarios TOTEMENMethode - Integratie van EPD's in TOTEMNLENFRFAQ - 'Frequently Asked Questions' voor het gebruik van TOTEM-ToolNLFRUpdate - details of the latest TOTEM update ENImport - Excel templateENOpleiding - Introductie TOTEMNLFRPEF-wegingsmethodeNLENFR> Alle downloads
Tutotem
TOTEM introductie (kort)

 

OPGELET: deze tutorial is niet up to date.

Deze tutorial dateert van voor de update van 09/07/2021 en wijkt af van de huidige TOTEM-methodologie. Meer details over deze update zijn hier beschikbaar (in het Engels).

 

TOTEM introductie (lang)

OPGELET: deze tutorial is niet up to date.

Deze tutorial dateert van voor de update van 09/07/2021 en wijkt af van de huidige TOTEM-methodologie. Meer details over deze update zijn hier beschikbaar (in het Engels).

 

TOTEM voorschrijven in overheidsopdrachten: 1_intro

TOTEM voorschrijven in overheidsopdrachten: 2_context van de gids

TOTEM voorschrijven in overheidsopdrachten: 4_ stappenplan van de gids

Welkom op de site van TOTEM

Om de Belgische bouwsector te ondersteunen bij het objectiveren en verminderen van de milieu-impact van gebouwen, hebben de drie gewesten de tool TOTEM [Tool to Optimise the Total Environmental impact of Materials] ontwikkeld. De partners in het project zijn de OVAM, Leefmilieu Brussel en de Service Public de Wallonie.

[CREATE] om de creativiteit van ontwerpers te stimuleren en projecten te realiseren die voldoen aan de eisen van morgen op het vlak van milieu.
[EVALUATE] om de milieu-impact van gebouwelementen of gebouwen te evalueren op basis van een wetenschappelijke methode, aangepast aan de eigenheid van de Belgische bouwmarkt.
[INNOVATE] om innovatie te stimuleren en ecodesign in bouwsystemen aan te moedigen.

In samenwerking met universiteiten en studiebureaus, werd vijf jaar hard gewerkt aan de realisatie van deze uitgebreide wetenschappelijke methodologie, op maat van de Belgische bouwsector.

Centrale waarden van TOTEM zijn objectiviteit en transparantie. Hierdoor zijn actoren uit de Belgische bouwsector (architecten, studiebureaus, aannemers, ontwikkelaars, publieke overheden, …) in staat om de milieu-impact van gebouwen te identificeren en te beperken van bij het begin van de ontwerpfase.

Voor verdere vragen of verzoeken, kan u ons hier contacteren.

TOP
© 2018 totemCreate | Evaluate | Innovate
Versie 2.3.1 Build 2df0f74 2021-08-27 10:56:12 Engine versie 11 - 20210924 Data versie 48